Křečové žíly, příčiny, typy, prevence, projevy, léčba křečových žil

Svaly na nohou můžete posilovat mnoha způsoby

Našim nohám pohyb svědčí a kvůli pohybu nás jimi také příroda obdařila. Pokud chcete letošní teplou sezonu zakončit s pevnýma vypracovanýma nohama, máte hned několik způsobů, jak svého cíle dosáhnout. Vyberte si z nich ten pravý pro sebe anebo je prostě střídejte všechny podle nálady.

Běh

Možná jste si také vždycky mysleli, že běhat znamená jen popadnout nějaké boty a prostě vyrazit. I takový pokus je jistě mnohem lepší než nic, pokud se ale chcete věnovat běhání soustavněji, měli byste mít na zřeteli několik věcí. Předně – správná technika běhu a dýchání při něm není samozřejmost a je třeba se ji naučit. Můžete si o ní přečíst v knihách nebo na internetu, nejlepší však je zeptat se přímo zkušenějších běžců a přinejmenším pár prvních tras absolvovat společně. Pokud budete běhat pravidelně po delší dobu, rovněž se vyplatí investovat do kvalitního vybavení, tedy především bot. Potom už zbývá jen vybrat vhodnou trasu, která by samozřejmě měla být vzdálená od všech rušných komunikací a měla by sestávat převážně z měkkého, ale rovného povrchu.

Skákání přes švihadlo

S minimálním vybavením – tedy švihadlem – můžete udělat se svýma nohama zázraky. Mnoho špičkových atletů zařadilo skákání přes švihadlo do svého tréninkového programu a určitě dobře vědí, co dělají. Toto jednoduché cvičení posiluje nejen svaly, ale i srdce, a pokud se pokusíte o nějakou náročnější sestavu, zlepšíte výrazně i svou pohybovou koordinaci. Důležitá je správná délka švihadla. Tu zjistíte tak, že se postavíte na střed švihadla a oba jeho konce zvednete do výšky – v ideálním případě by měly dosahovat k ramenům.

Dřepy

Snad nejpřímočařejší cestou k posílení svalů na nohou jsou dřepy. Hlavním posilovaným svalem je zde sval stehenní, a pokud budete dřepovat dostatečně hluboko, posílíte i svaly hýžďové. Při dřepech byste měli mít stále rovná záda, která však mohou směrovat mírně dopředu. Dřepy můžete dělat do polohy, kdy jsou vaše stehna rovnoběžná s podlahou, nebo i hlubší. Vždy se však snažte, aby během pohybu byly plosky nohou stále celou plochou na zemi, nezvedejte paty.

Posilovna, bojová umění, cyklistika, …

Způsobů, jak posílit nohy, je samozřejmě mnohem více. Pokud se necítíte v oblasti sportu právě doma, nebojte se začít s těmi nejjednoduššími, které jsme právě nastínili. I pár skoků přes švihadlo každý den či pravidelné vyběhnutí do přírody udělá mnoho nejen pro vaše nohy, ale i pro celkovou fyzickou a psychickou kondici.

(vek)

Zdroje: http://running.about.com http://ezinearticles.com/?What-Are-The-Benefits-Of-Jump-Rope-Routines-For-Fitness?&id=384667

 

Dále čtěte

Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit

Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit

Křečové žíly jsou poměrně časté onemocnění povrchových žil dolních končetin. Díky moderní medicíně jsou ale také velice dobře léčitelné.

čti více
 
Podpořte své žíly i během pracovní doby

Podpořte své žíly i během pracovní doby

Pohyb. Přirozený a účinný v boji proti varixům. Jak si jej dopřát, když musíme kvůli práci celé hodiny stát či sedět? I v pracovní době ale lze pro své žíly udělat mnohé.

čti více
 
Ke krásnému poprsí skrze cvičení a bazén

Ke krásnému poprsí skrze cvičení a bazén

Jak šla století, ideál krásného poprsí se měnil. Dnes jsou za krásná považována pevná a pružná prsa bez ohledu na jejich velikost.

čti více
 

PORADNA LÉKAŘE

Dotaz: Dobry den. Jsem po operaci EVLT , dva dny po výkonu jsem dostala povrchový zanet zil . Nyni 27 dnu ...
Odpověď lékaře: Dobrý den, zánětlivá reakce po ošetení žil se vys ...

Vstup
do poradny
 
inzerce
 

DATABÁZE ODBORNÍKŮ

Vyhledej
nejbližšího
odborníka
 

SOUTĚŽ

V tuto chvíli neprobíhá žádná soutěž.

Soutěžit
 

GYMNASTIKA
PRO ZDRAVÉ NOHY

Zobrazit
vhodné
cviky