Křečové žíly, příčiny, typy, prevence, projevy, léčba křečových žil

Vyhledávání

 
 

Vyhledávání

Položit dotaz do poradny

Pokud jste na našich stránkách nenašli vše, co byste v souvislosti s křečovými žilami chtěli vědět, využijte naši poradnu. Na Vaše dotazy odpovídá:

Váš dotaz bude po zodpovězení sloužit jako zdroj informací také dalším uživatelům se stejnými či podobnými obtížemi, z těchto důvodů jsou všechny dotazy plně zveřejňovány a žádostem o nezveřejnění nemůžeme vyhovět. Děkujeme za pochopení. Plné znění prohlášení.

* Jméno: 
* E-mail: 
* Otázka: 
* Kontrolní kód (opište): 

 Hledat  

Nalezeno 924 záznamů z celkového počtu 924, zobrazeny 26. - 30.

 1  2  3  4  5  [ 6 ]  7  8  9  10  11 

Gabriela
Dobry den, prosim o preklad z ultrazvuk. vysetreni. Oboustranne VF , VP a hluboke lytkove zily jsou komprimovatelne, pruchodne. Pri kompresi lytka je odpoved ve VP primerena. Pri kompresi nad sondou je nevyznamny reflux do VP o delce 0,5s. V pravem trisle neni reflux do VSM. V levem trisle pri Vaslavove manevru vyznamny reflux do VSM po celou dobu manevru, vice nez 1 s,VSM je rozsirena v celem prubehu, bez zretelnych rozsirenych perforatoru v leze. Dekuji Gabina
Dobrý den, překlad nálezu sonografie: První část vyšetření se týká hlubokého žilního systému dolní končetiny - obě končetiny mají hluboký systém v pořádku = VF (vena femoralis - hluboká stehenní žíla) a VP (vena poplitea - hluboká podkolenní žíla - navazuje na stehenní žílu), stejně tak i hluboké žíly na lýtku jsou stlačitelné a tedy v pořádku, tedy bez trombózy. Stlačování končetiny testujeme průchodnost žíly a její funkci = Při kompresi lytka je odpoved ve VP primerena. Pri kompresi nad sondou je nevýznamný reflux do VP o delce 0,5s = reakce je přiměřená. V druhé části vyšetření je popis povrchového systému od třísla = V pravém třísle není reflux (zpětný tok krve) do VSM (vena safena magna - hlavní povrchová žíla na vnitřní straně stehna, vede až k vnitřnímu kotníku). V levem trisle pri Valslavove manevru (zadržení dechu a stlačení břišního lisu - test na zpětný tok krve v povrchovém systému) vyznamny reflux do VSM po celou dobu manévru, vice nez 1 sec (norm. nález je do 0,5 sec.). VSM na LDK je rozšířená (norma je do 5,5 mm) v celem prubehu (od třísla ke kotníku), bez zřetelných rozšířených perforatorů (perforátory jsou spojky mezi hlubokým a povrchovým systémem) vleže (vyšetření lze provádět vleže, nebo i vstoje). Závěr: normální nález na hlubokém žilním systému obou končetin, povrchový žilní systém (VSM) na pravé noze v pořádku, na levé noze je porucha funkce se zpětným tokem (žíla má vést krev směrem k srdci, při poruše funkce proudí směrem od srdce zpět do dolní končetiny zvl. vstoje - proto nohy bolí). Na levé noze je pravděpodobnost, že vzniknou křečové žíly. S pozdravem MUDr. Martin Weis
Petrlíková Jarmila
Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.Je mi 66let.Minulý rok jsem prodělala hlubokou trombózu nad kotníkem.Nyní jsem již bez trombózy i když tyto místa jsou stále bolestivá.Mám hodně metliček po celých dolních končetinách,Při posledním vyšetření sonem mi lékař řekl že mám hodně rozšířené a tenké stěny žil.Beru dlouhodobě detralex a nosím kompresivní punčochy.A prosím o radu:Jezdím často rekreačně na kole a pěší túry.Mám při těchto aktivitách mít také kompresní zdravotní punčochy?Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezké dny.Petrlíková J.
Dobrý den, dosti často po trombóze dolní končetiny, i když se plně zrekanallizuje a vyléčí z trombosy, dochází k přestavbě žilního systému a zatížení povrchového žilního systému s rozvojem žilní nedostatečnosti a tvorbou křečových žil. Projevem viditelným na sonu je rozšíření žíly, která má tenkou stěnu. Může to tedy být následek vyléčené trombózy. Je opravdu potřeba důsledě nosit kompresivní punčochy a to i na sportovní činnosti - včetně kola a vycházek. Na druhou stranu obě činnosti jsou pro nohy velmi prospěšné (s kompresivní punčochou), protože zlepšují cirkulaci krve v noze a ulevují tak žilnímu systému. S pozdravem MUDr. Martin Weis
Volfová
dobrý den, chci se zeptat, jak zmírnit neustále přibývající metličky-spíš i někdy metly- . obě nohy mám po opereci žil,( i když je to již dost roků), chodila jsem na sklerotizace zpětně po čtyři roky. loni jsem již nebyla. je pravda, že se žíly objevují znovu.... prasklinek přibývá... Beru detralex - 2ráno.. nevifím zlepšení... okolo kotníků mám už velké fialové fleky... prý se to dá leizrem trochu odstranit-jít na to, nejít na to???? co s tím vším??? (( Nohy mám opravdu ošklivý.. (nosím kompresní podkolenky-punčochy strašně nesnáším -ano vím,co chcete říct.. (a nastoupila jsem do důchodu) --- strašně ráda chodím...... děkuji vám za odpověď...
Dobrý den, věřím, že je to pro Vás nerovný boj a často opravdu člověk prohrává. Důležitá je jedna věc. Uvádíte, že jste již delší dobu po operaci křečových žil. Je velmi důležité, abyste pravidelně navštěvovala cévního specialistu, který je pomocí duplexní sonografie provádět pravidelná kontrolní vyšetření žilního systému dolních končetin a odhadnout funkční stav systému, event. poruchu, která může způsobovat novotvorbu metliček nebo větších křečových žil. A proto může stanovit další postup v léčbě - jestli postačuje jen skleroterapie, nebo už je nutné znovu operovat. Novotvorba metliček totiž může signalizovat nějakou hlubší poruchu žilního systému. V tom případě ani léky a většinou ani kompresivní punčochy nejsou schopny zhoršování zabránit. Vyhledejte proto ambulanci cévního specialisty. S pozdravem MUDr. Martin Weis
Jirka
Dobrý den, nedomykavost chlopní DK (vyšetřen) se u mne projevuje otoky chodidel, kotníků i spodní části lýtek. Koupil jsem si levné kompresní podkolenky a výsledek je po 14ti denním nepřetržitém nošení výborný. Dotaz 1: Jak dlouho musím mít podlolenky nataženy, aby se projevil stejný výsledek? Těch čtrnáct dní se coby důchodce vydržet sice dalo, ale..:-) Dotaz 2: Přibližně jakou dobu mně nyní vydrží nohy bez otoků, než budu muset znovu pomůcku použít? Hledal jsem na netu způsob použití kompresních/kompresivních podkolenek a nenašel nic. Děkuji, Jirka
Dobrý den, z Vašeho textu je patrné, že jste byl vyšetřen cévním specialistou, který diagnostikoval chronickou žilní insuficienci - nedostatečnost chlopenního aparátu žilního systému. To je trvalý - chronický funkční deficit, tedy že už to nebude lepší. Odpověď na Vaší první otázku tedy zní, že pokud budete nosit punčochy, nebudete mít problém a naopak. Odpověď na druhou otázku nemohu dát, protože je to individuální a hlavně vše závisí na tom, jak dolní končetiny zatěžujete. Takže můžete být bez obtíží týden, nebo také jen jeden den. Je proto užitečné si na punčochy zvyknout a nosit je trvale, nebo co nejčastěji. S pozdravem MUDr. Martin Weis
Alena
prosím o radu, zda s léčenými křečovými žilami (před 10 lety laserová operace, poté 2x za rok sklerotizace) mohu využívat parní saunu a do jaké maximální teploty. Děkuji
Dobrý den, obecně platí, že horké prostředí žilnímu systému příliš neprospívá. Vše záleží na stavu žilního systému a o jaké prostředí se jedná. Nejméně vhodné jsou horké koupele = lázně. Pobyt v parních lázních není škodlivý, pokud není příliš dlouhý a častý. Regulace teploty je obtížná a proto je vhodné po parní lázni se osprchovat studenou vodou, nebo pobyt ve studeném bazénu. S pozdravem MUDr. Martin Weis

 1  2  3  4  5  [ 6 ]  7  8  9  10  11 

Pro krásné nohy

PORADNA LÉKAŘE

Dotaz: Dobry den. Jsem po operaci EVLT , dva dny po výkonu jsem dostala povrchový zanet zil . Nyni 27 dnu ...
Odpověď lékaře: Dobrý den, zánětlivá reakce po ošetení žil se vys ...

Vstup
do poradny
 

GYMNASTIKA
PRO ZDRAVÉ NOHY

Zobrazit
vhodné
cviky
 

DATABÁZE ODBORNÍKŮ

Vyhledej
nejbližšího
odborníka

SOUTĚŽ

Aries, český výrobce módního punčochového zboží, kompresivních punčoch Avicenum a sportovních podkolenek ROYAL BAY®, Vám přináší novou soutěž o balíčky podpůrných punčochových kalhot.

Soutěžit
 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie