Křečové žíly, příčiny, typy, prevence, projevy, léčba křečových žil

Džusy pomáhají při potížích s křečovými žilami

Mnoho lidí trápí křečové žíly. Ty pak mohou způsobovat bolest, únavu a někdy také pálení v postižených místech. Málokdo ale možná ví, že pravidelné popíjení čerstvých džusů může těmto potížím předcházet nebo je alespoň zmírňovat.

Vyvážená strava a popíjení přírodních džusů spolu s konzumací syrové potravy a zeleniny poskytují výživové prvky, které chrání naše žíly. To říkají odborníci na zdravou výživu.

Mrkev a špenát vedou
Vitamin C a proteiny, obsažené v čerstvém džusu, jsou komponentami kolagenu. Kolagen je součást tkání žil a chlopní. Pokud je v dobrém stavu, tkáně žil a chlopní jsou více odolné. Přírodní zeleninový džus z mrkve a špenátu se ukázal být prospěšný i v léčbě žilních potíží. Odborníci radí, že smícháním jednoho a čtvrt litru karotkového džusu a jednoho litru špenátového džusu vznikne formule, která je v léčbě křečových žil nápomocná.

Tajemství tmavých plodů
Tmavě zbarvené plody, jako jsou višně, ostružiny nebo brusinky, obsahují antokyaniny a proantokyanidiny, což jsou pigmenty, které zbarvují a také zesilují stěnu našich žil. Proto konzumace čerstvých plodů tohoto typu nebo džus zhotovený z takto zbarvených plodů je pro naše zdraví prospěšný.

Ananas proti „křečákům“
Také ananas může v léčbě křečových žil pomoci. Ananas je bohatý na enzym bromelain, který je dobrý v ochraně proti krevním sraženinám. Může být tedy prospěšný v prevenci případných embolizačních příhod. Ty jsou častými komplikacemi lidí, kteří trpí na křečové žíly.

Jedna až dvě skleničky denně pro zdraví
Pravidelné pití čerstvých džusů poskytuje příjem vyšších koncentrací výživových prvků než požívání ovoce samotného. Kombinaci výše uvedených druhů ovoce, ze kterého si džus vyrobíte, si vyberte podle své chuti. Co třeba smíchat ananasový džus s trochou višňového džusu? Pokud tedy trpíte křečovými žilami nebo se jejich vzniku snažíte předcházet, dopřejte si jednu nebo dvě skleničky čerstvého ovocného nebo zeleninového džusu denně.

(ena)

Zdroj: Ezine@rticles

 

Dále čtěte:

Léčba křečových žil
Přírodní cesty ke zdravým žilám
 

Dále čtěte

Sledujte své nohy

Sledujte své nohy

Sandálová sezóna končí. S chladnými rány rádi vyměníme komfort vzdušné obuvi za teplo uzavřených bot. Ale i pohodlí si občas žádá svou daň.

čti více
 
Vaše žíly chtějí pohyb!

Vaše žíly chtějí pohyb!

Víte, že pravidelný pohyb udržuje pružnost žilních stěn? Pohyb okolních svalů totiž působí na žíly mechanismem zvaným „svalová pumpa“, a to přímo zázračně a ozdravně.

čti více
 
Znáte svoji krev?

Znáte svoji krev?

Velkým nebezpečím neléčených křečových žil je snazší možnost vzniku krevní sraženiny. Pokud se utrhne, může vás akutně ohrozit na životě.

čti více
 

PORADNA LÉKAŘE

Dotaz: Dobry den. Jsem po operaci EVLT , dva dny po výkonu jsem dostala povrchový zanet zil . Nyni 27 dnu ...
Odpověď lékaře: Dobrý den, zánětlivá reakce po ošetení žil se vys ...

Vstup
do poradny
 
inzerce
 

DATABÁZE ODBORNÍKŮ

Vyhledej
nejbližšího
odborníka
 

SOUTĚŽ

V tuto chvíli neprobíhá žádná soutěž.

Soutěžit
 

GYMNASTIKA
PRO ZDRAVÉ NOHY

Zobrazit
vhodné
cviky